A kulturális életben való részvétel – legyen szó csak egyszerűen annak befogadásáról egyfajta állásfoglalás. „A kultúra nem luxus, hanem élet-halál kérdése. Az emberiség elveszett volna, ha nem lett volna képes szimbólumok bonyolult rendszereivel körbevenni és megvédeni önmagát.”-Hankis Elemér írását idézve.

Hiszen a kultúra egyrészt a leghatékonyabb és legjobb feltöltődési és kikapcsolódási eszköz, és mint ilyen a lelki egészség és ezáltal a fizikai egészség legfontosabb támogatója. 

A kultúrális rendezvények a társadalmi együttműködés a közösségépítés és az emberi kapcsolatok fejlesztésének legjobb eszközei.

A zene – vizsgálatok és megfigyelések tanúsága szerint – megváltoztatja az embernek a testét érő ingerre adott válaszreakcióit. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a zenehallgatás megtörheti azt az ördögi kört, amelyet a zúgás és az általa kiváltott, illetve felerősített stressz képez, és megváltoztatja az agy reakcióját. Így a tinnitus már nem fogja annyira zavarni a pácienst, mint korábban. Ezért hétről-hétre rendezvényeket ajánlunk és egyesületünk tagjainak kulturális rendezvények látogatását szervezzük.

filharmonia

  A 2015/2016-ös évadban a Filharmónia Magyarország több, mint 20 felnőtt bérletes sorozatot és 5 zenei fesztivált hirdet meg az ország 16 városában. Térképük segítségével felnőtt hangversenyeik helyszínei közül választhatunk.

 

 

Mupa logo 2015 feher_sarga_fekete

  A Müpa egyedülálló módon fogja össze a különböző művészeti ágakat: helyet ad komoly-, kortárs-, könnyű-, jazz- és világzenének, operának, új cirkusznak, táncnak, irodalomnak, filmnek egyaránt.

Amiből honlapjukon még válogathatunk:

Müpa Rádió, Digitális Irodalom, Videotár, Müpa Live Webcast, Metropolitan-közvetítések, Müpamozi

On-line rádió a nap 24 órájában: Müpa rádio letöltése