Küldetésünk

A Magyar Tinnitus Egyesület elsődleges feladata, hogy a fülcsengésben, fülzúgásban szenvedők számára szakszerű segítséget nyújtson. Célunk továbbá, hogy a fülzúgásban szenvedők és a fülzúgás terápiájában érdekelt szakemberek számára szervezett kereteket biztosítsunk, ezzel megfelelő fórumot teremtve a tinnitus problémájával szembesülő személyek támogatásának.

Bár a tartós fülzúgás Magyarországon közel 300 000 – 500 000 embert érint, ma még mindig nem minden szakember tájékozott a témában; sokszor fordulnak hozzánk olyan emberek, akiknek az évek során számos megpróbáltatáson kellett keresztülmenniük. Orvosok és pszichológusok részére akkreditált, pontot érő továbbképzéseket tartunk, hogy mindenkinek lehetősége legyen a gyógyulásra, problémái enyhülésére.

A legújabb nemzetközi eredményeket figyelve folyamatosan informáljuk a hozzánk fordulókat. Klubdélutánjainkon és szervezett programjainkon saját tapasztalataikat is megoszthatják egymással tagjaink, ahová minden fülzúgásban szenvedőt szeretettel várunk!

Célkitűzéseink

  • A tinnitus, mint tünet, illetve annak kezelésére alkalmazott gyógymódok a társadalom minél szélesebb körével való megismertetése. Infomációátadás.
  • A tinnitusban szenvedők számára a legkielégítőbb tájékoztatás nyújtása. Ez alatt értjük az információ biztosítását a betegség tüneteiről, annak azonosításáról, a leghatékonyabb gyógymódokról és terápiákról, a gyógyításban résztvevő szakemberekről és egészségügyi szervekről. Az információátadás mellett célkitűzésünk a tinnitusban szenvedők minél hatékonyabb gyógyításának elősegítése. Fontos, hogy a betegek minél előbb megtalálhassák a számukra megfelelő terapeutát, szakembert és gyógymódokat. Ennek érdekében az egyesület közvetítő szerepet tölt be a szakma és a betegek között, s rendszeres fórumot biztosít a tapasztalatcserére.
  • A tinnitus gyógyításában érdekelt szakemberek képzése, fórum biztosítása a rendszeres kapcsolattartásra és tapasztalatcserére.
  • Az állami egyészségügyi szervek bevonása, annak érdekében, hogy megismerjék a tinnitusban szenvedők problémáit és azok megoldásában segítséget nyújtsanak.

A Magyar Tinnitus Egyesület 2003-ban aláírta a csatlakozást az Európai Tinnitus Egyesülethez. 2010 januárjában München adott otthont az egyesületek részére szervezett európai találkozónak, míg áprilisban Brazíliában tartanak nemzetközi konferenciát, ahová szintén meghívást kaptunk.

Amennyiben csatlakozni kíván egyesületünkhöz, az ehhez szükség belépési nyilatkozatot itt tudja letölteni.