A Magyar Tinnitus Egyesület, a közhasznúság jegyében 2013. szeptemberében egy diktafont ajándékozott Bokor Katalinnak (26). Katalin problémái 18 éves korában kezdődtek, amikor enyhébb halláscsökkenést és fülzúgást tapasztalt. Ő is, mint sokan mások, úgy gondolta, hogy a fülzúgásal nem szükséges orvoshoz fordulnia. Néhány év múlva a tünetek intenzívebbek lettek valószínűleg a stressz hatására, és ez már megzavarta Katalin napi életvitelét: alvászavar, és különféle pszichoszomatikus tünetek jelentek meg nála.

Katalin ekkor kereste meg Egyesületünket. Mi segítettünk Katának hogy olyan szakcentrumba kerüljön ahol megoldást kapjon problémájára. Elmondása szerint a tinnitus centrumban orvosi kivizsgálás után két évig különféle terápiákban részesült(autogén tréning,kognitív terápia) – és egyesületünk támogatása révén – ezekhez a kezelésekhez kedvezményesen jutott hozzá.

Elmondása szerint a halláscsökkenésen kívül minden más tünete megszűnt, vagy alig észrevehetőre csökkent. A diktafont tanuláshoz, illetve döntése szerint, autogén tréning alkalmazásához fogja használni. Köszönjük Katalinnak, hogy hozzájárult története közléséhez, mert ezáltal sok más, hasonló problémától szenvedő betegtársának ad reményt a gyógyulásra.

tinnitus_kepeslap
A diktafont Dr. Várkonyi Tibor egyesületünk elnökhelyettese adta át Bokor Katának.