Az Informed.hu oldal cikke különösen hasznos most nyáron, hiszen fülünk a vízparton és a fesztiválokon különösen nagy terhelésnek van kitéve.

Fülünket sokféle ártalom érheti, az úszástól egészen a hangos zenéig. Ne rontsuk el a nyaralást egy óvatlanságból származó fülfájással vagy valami még súlyosabb betegséggel. Az alábbi tanácsokat egyébként nem csak nyáron érdemes megfogadni.

1. Ma már a középiskolások 28 százaléka nagyothallónak mondható, és 17 százalékuknak volt már tinnitusa, azaz csengett a füle.

A hallásromlás korábban csak az idősebbekre volt jellemző, de ma már nem így van. Az MP3-as lejátszók apró fülhallgatói egyenesen a fülbe vezetik a hanghullámokat.

A hosszan tartó, hangos zene vagy zaj fokozatosan elpusztítja a belső fül apró szőrsejtjeit, amelyek a hangot az agyba futó idegi jelekké alakítják át.

2. Lehet, hogy a fülzsír nem esztétikus látvány, de védő szerepe van.

Soha ne használjunk fülpiszkálót, csak annyira mossuk ki a fülünket, amennyire a kisujjunkkal ez lehetséges. Ha lerakódott a fülzsír, forduljunk orvoshoz, aki szakszerűen kitisztítja a fülünket.

3. A nyári strandszezon előtt és során nem árt, ha megmutatjuk a gyerek fülét az orvosnak

A fülben lerakódott fülzsír a meleggel és a vízben található baktériumokkal együtt fertőzést, gyulladást okozhat. Ugyanakkor nem ajánlatos a füldugó használata sem, mert ez is felsértheti a hallójáratot.

4. A legtöbb ember elmulasztja a fényvédő krémeket a fülkagylójára is alkalmazni

Nagy hiba, mert az érzékeny bőr a napsugárzás hatására elrákosodhat. A szúnyogriasztókat és más rovarcsípés elleni szereket soha se fújjuk a fülbe, csak a fülkagyló mögé.

5. A testékszerek, piercingek

A testékszerek, piercingek a fülcimpán még nem okoznak gondot, de a kagyló porcos részein nem kielégítő a vérellátás, így ott fertőzést okozhatnak. A fülbevaló által okozott nikkelallergia megelőzésére viseljünk aranyból vagy orvosi fémből készült ékszert.

+1 Ha repülőn utazunk

Felszálláskor még nem szokott gondot okozni a nyomás kiegyenlítése, ám leszálláskor sokan szúró, éles fájdalmat éreznek a fülükben. A felnőtteknek segíthet a rágógumi, a kisebb gyerekeknek inkább cumit vagy néhány korty italt adjunk. Nem baj, ha a kisgyerek sír a leszálláskor, ez a legjobb nyomáskiegyenlítő.

forrás: www.informed.hu

2 hozzászólás so far.

  1. Invest $ 4873 and get $ 5337 every month: https://jj-l-oo.blogspot.kr?lb=53 szerint:

    Exactly how would you utilize $69866 to make more loan: https://aa-j-pp.blogspot.co.nz?ps=78

  2. Зарабатывай 9692 рублей в день: http://inaranom.cf/fcod szerint:

    Быстрый и Большой заработок в интернете от 9990 р. в день: https://1borsa.com/zarabotaymillion555947

Szólj hozzá!