“Félmillió magyar szenved fülzúgástól, fülcsengéstől, és míg tíz éve 70 százalékuk 55 év feletti volt, ma a többségük 30 év körüli. Az arányeltolódás oka a zajártalom és a fokozott stressz, amiben a fiatalok élnek. Néhány hete már Budapesten is elérhető egy új, a hibásan működő idegsejtek átprogramozásán alapuló német fülzúgás-terápia.”

A cikkben nyilatkozik Dr. Szalai László, aki szerint “Míg tíz éve a betegek 70 százaléka még 55-75 év közötti volt, ma már a többség 25-30 év közötti. És ennek oka csak részben a túl hangos zene; a stressz, aminek a mai fiatalok ki vannak téve, szintén felelős. A stressz hatása ugyanis mindenkinél a leggyengébb szervnél jelentkezik először, sokaknál a fülnél.”

Szó esik továbbá az írásban egy új gyógyítási lehetőségről, amelyet Németországban fejlesztettek ki, és Európában Anglia után harmadikként Budapesten érhető el: “A Jülichi Kutatóközpont által kifejlesztett eljárás azon az elven alapul, hogy bármi is a tinnitus oka – zajártalom, időskori halláscsökkenés, gyógyszerek, stressz -, a zavar a fültől a hallókéregig történő jelátvitelben van, amely valahol megszakad.”

A teljes cikk az origo.hu oldalán>>

Szólj hozzá!