A témakörben korábban két hiánypótló könyv jelent meg, mindkettő a Magyar Tinnitus Egyesület támogatásával. Tudomásunk szerint a könyvek a kereskedelmi forgalomban már nem kaphatóak, javasoljuk az antikváriumok kínálatában keresni azokat.


Tinnitus – az ördögi kör
Kérdések és válaszok a fülzúgásról, a fülzúgás enyhítését szolgáló CD-melléklettel.

Magyarországon a fülzúgás 300 000-500 000 embert érint valamilyen formában. Ahogy a kiváltó ok, úgy a kezelés is sokféle lehet,és számos kérdést vethet fel. A könyvben a szerzők összegyűjtötték a fülzúgásban szenvedők részéről elhangzó leggyakoribb kérdéseket, melyeket a laikusok számára is könnyen érthető stílusban válaszolnak meg. A könyvhöz tartozó CD-mellékleten Csont István három, a fülzúgás zavaró hatását enyhítő, az erősségét mérséklő zenei kompozíciója hallható.



A Fülzúgás című könyv 2003-ban jelent meg a Medicina Könyvkiadó Rt. kiadásában, dr. Szalai László szerkesztésében. A könyv a Magyar Tinnitus Egyesület segítségével jött létre, s elsősorban szakemberek számára készült. A témában elismert szakorvos és pszichológus szerzők által írt fejezetek a fülzúgás, fülcsengés máig aktuális diagnosztikájával és terápiás lehetőségeivel foglalkoznak.

A szakkönyv a Medicina Könyvkiadó üzleteiben kapható.

Szerzők:

Dr. Ferenczi Zsuzsa

Fül-orr gégész és audiológus szakorvos. 1998-ban Frankfurtban tanulmányozta a Tinnitus Retraining Terápiát, amelyet a MÁV kórház audiológiájának vezetőjeként több száz beteg kezelése során alkalmazott sikerrel.

Dr. Szalai László

Pszichológus, hazánkban elsőként ismerte fel, hogy a fülzúgás milyen sok embernek jelent komoly problémát, és évek óta igyekszik, hogy a külföldön már jól bevált komplex terápia itthon is egyre elterjedtebbé váljon. 1998-ban ismerkedett meg a Tinnitus Retraining Terápiával (TRT), majd elsajátította e módszer pszichológiai oldalát is. 2000 óta az egyesület elnöke.

***

Tinnitus Hírlevél válogatás

Az alábbi képekre kattintva azok megjelennek nagy formátumban:

2008
2006
2003